Kaikki mitä sinun tulee tietää ostettavasta asunnosta helposti
yhteen koottuna

Asunnon ostamiseen liittyy monia asioita, joita tulee ottaa huomioon. Tarvitaan laajasti tietoa etukäteen, jotta asunnon ostamisessa onnistutaan parhaalla tavalla. Sen sijaan, että käyttäisit viikkoja tietojen selvittämiseen, saat tiedot meiltä 24h sisällä tilauksestasi.

 

Helppolukuinen raportti avaa sinulle ostettavan kohteen tiedot pintaa syvemmältä, eikä sinun tarvitse pelätä nyt, eikä myöhemmin, tuliko tehtyä hyvät asuntokaupat. 

 

Raportin sisältö

Raportissa analysoimme kyseisen taloyhtiön kriittiset asiat, jotta voit edetä asunnon ostoon, ilman, että joudut stressaamaan ja pelkäämään kaupantekoa. Saat analyysistä tiedon, onko sinun järkevää tehdä elämäsi suurin sijoitus juuri tähän kyseiseen kohteeseen. 

Asunnon hinta

Paljonko sinun kannattaa asunnosta maksaa?

Käytämme asuntojen hintakehitystä arvioidessamme ammattilaisille suunnattuja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) tuottamia tilastoja. Tilasto käsittää kaikki suomalaisten kiinteistönvälittäjien kautta tehdyt kaupat vuodesta 1999 alkaen. 

 

Analysoimalla hintaseurantapalvelun dataa, alueen toteutuneita asuntokauppoja, vertaamalla pyyntihintaa ja alueen myytävien asuntojen tarjontaa, saamme sinulle asunnon perusteltavissa olevan markkinahinnan.

 

 

HYÖTY:  Tiedät tarkalleen mitä asunnosta kannattaa maksaa.

Asunnon hoitovastike-taso

Onko hoitovastike järkevällä tasolla vai maksatko sinä liikaa?

Tieto on sinulle tärkeä, koska hoitovastike vaikuttaa suoraan asumisen kokonaiskustannukseen. 

 

Hoitovastiketta maksetaan taloyhtiölle joka kuukausi ja se saattaa vaihdella runsaastikin useista eri syistä. Joissain taloyhtiöissä hoitovastiketta ei peritä ollenkaan, jos taloyhtiö pystyy rahoittamaan käyttökulunsa vaikkapa vuokrattavilla liikehuoneistoilla tai muilla tiloilla.

 

Hoitovastikkeella katetaan taloyhtiön kiinteitä kuluja, kuten kiinteistön hoito, isännöinti, jätehuolto ja yhtiön käyttämä sähkö ja muut vuosittaiset kunnossapitotyöt. Jos hoitovastike on korkea on asiaa tarkasteltava. Me vertaamme ostettavan kohteen hoitovastiketta  alueen muiden taloyhtiön hoitovastikkeisiin ja selvitämme onko hoitovastike järkevällä tasolla. 

 

 

HYÖTY: Tiedät tarkalleen onko hoitovastike järkevällä tasolla.

Taloyhtiön kunto

Onko taloyhtiö hyvin vai huonosti hoidettu? 

Huonosti hoidettu taloyhtiö tietää sinulle lisäkuluja tulevaisuudessa ja on stressitekijä. Huonosti hoidettu taloyhtiö vaikuttaa negatiivisesti elämään ja normaalin arjen sujuvuuteen. 

 

Taloyhtiöstä on pidettävä huolta. On tavallista, että taloyhtiö ottaa lainaa yhtiön ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Jos taloyhtiö on joutunut ottamaan lainaa perushoitokuluihin, se kertoo epäonnistuneesta talouden hallinnasta. Huomioitavaa on, että taloyhtiö voi ja saa olla velkaantunut. Alle 70% velkaantumisaste on tavallista ja normaalia velkaantumista. Jos taas taloyhtiön velkaantumisaste on yli 70% tai jopa lähemmäs 100%, on taloyhtiön lainansaanti pankista epävarmaa ja taloyhtiö voi ajautua ongelmiin. Tämä taas heijastuu sinulle mahdollisina lisäkuluina ja  asunnon myyminen saattaa vaikeutua tulevaisuudessa. Me tarkistamme sinulle taloyhtiön velkaantumisasteen. Näin  tiedät tarkalleen onko taloyhtiö hyvin vai huonosti hoidettu.

 

 

HYÖTY: Et osta asuntoa huonosti hoidetusta taloyhtiöstä, joka aiheuttaa sinulle lisäkuluja ja stressiä tulevaisuudessa.

Taloyhtiön
tekninen
kunto

Tulevien remonttien tilanne?

Taloyhtiön teknisen kunnon ylläpito vaatii taloyhtiöltä toimenpiteitä. Jotta sinä tiedät millaisia kustannuksia taloyhtiön remonttien kautta sinulle voi tulla maksettevaksi, on sinun tiedettävä milloin tekniset kunnossapitotoimenpiteet on viimeksi tehty ja milloin korjaus/uusimisajankohta on seuraavan kerran tulossa. Korjaus ja uusimisajankohta lasketaan käyttöiästä ja voimme kertoa sinulle tarkasti onko odotettavissa isoja ja kalliita remontteja, kuten putki-, julkisivu- tai kattoremontti. 

 

 

 • Julkisivuremontti

 

 • Salaojaremontti

 

 • Putkiremontti

 

 • Kattoremontti

 • Ikkunaremontti

 

 • Hissiremontti

HYÖTY: Tiedät tarkasti onko odotettavissa iso ja kalliita remontteja joihin sinun tulee taloudellisesti varautua.

Taloyhtiön
hallinto

Onko taloyhtiön hallitus hoitanut taloyhtiön asioita hyvin?

Yhtiön hallinnosta vastaa hallitus ja useimmiten ulkopuolinen isännöintitoimisto. Isännöinnin tärkeimpiin tehtäviin kuuluu tuottaa hallitukselle ja yhtiön osakkaille muun muassa talousarviovertailu ja –laskelma, huolehtia budjetoinnista sekä muista yhtiön juoksevista asioista. 

 

Arvioimme onnistumista tarkastelemalla muun muassa budjetin ja toteutuman eroja, yhtiön maksuvalmiutta sekä kunnossapitotarvesuunnitelmaa. 

 

Sinulle tärkeitä asioita:

 

 • Budjetointi on onnistunutta

 • Yhtiön maksuvalmius on hyvä

 • Taloyhtiön velkaantumisaste on matala

 • Taloyhtiöstä on pidetty hyvää huolta​

 • Yhtiön lakisääteinen kunnossapitotarvesuunnitelma tulee olla voimassa ja sen tulisi olla mahdollisimman kattava. Tärkeää on tietää remonttien aikatauluista ja kustannusarvioista

 

 • Osakkeiden arvo on kehittynyt tasaisesti alueen mukaisesti

HYÖDYT: Et osta asuntoa huonosta taloyhtiöstä, joka teettää sinulle lisäkuluja ja stressiä tulevaisuudessa.

Jatka tilaukseen valitsemalla sinulle
sopivin palvelu

Valitse paketti

Home Decor

Standard-paketti

Analysoimme

ostettavan asuntokohteesi tarkasti.

Raportti kertoo sinulle merkittävät asiat taloyhtiön ja asuinalueen tilasta. Tiedät myös tarkasti asunnon markkinahinnan.

Image by Hutomo Abrianto

Premium-paketti

Autamme sinua löytämään unelmiesi asunnon ja analysoimme sen tarkasti.

Sinun ei tarvitse tietää mitään asunnon ostamisesta valitessasi tämän paketin. Me autamme sinua.