Mikä ihmeen OUN®?

OUN®, täysin riippumaton toimisto vain asunnonostajaa varten.

Meistä.

Ammattilaisuutta asunnon ostamiseen!

OUN syntyi aidosta välittämisestä ensiasuntojen ostajia kohtaan. Mutta vaikka liikkeellepaneva voima olikin nimenomaan ensiasuntoa ostavat ihmiset, huomasimme pian, että todellisuudessa myös muut asunnonostajat tarvitsevat ammattimaista apua asuntokaupan ja sen prosessien ymmärtämisessä.

Tavallisesti asuntojen myyntiä hoitaa välittäjä, mutta ostajat ovat usein asuntomarkkinoilla kovin yksin. Me toimme tähän muutoksen. Koska haluamme muuttaa koko suomalaisen asuntokauppakulttuurin.

Nyt, jo hetken aikaa toimittuamme, OUNin ympärille on muodostunut monipuolinen yhteisö eri osa-alueiden osaajia. Painopiste on alusta asti ollut siinä, että sinä saat asuntoa ostaessasi käyttöösi LKV-pätevyyden omaavalta henkilöltä kaiken tarvittavan tiedon harkitsemastasi kohteesta.

OUNin tavoitteena on lisätä asuntokaupan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Olemme varmoja, että tämä on myös asuntojen myyntiä hoitavien toimijoiden kannalta hyvä asia. Kenenkään etujen mukaista ei ole se, jos tietämättömyyden tai oletuksien takia ajaudutaan riitatilanteeseen, jota pahimillaan ratkotaan eri oikeusasteissa. 

OUN on täysin riippumaton ja puolueeton toimija. Meillä ei ole minkäänlaisia kytköksiä mihinkään asuntokaupan parissa toimiviin sidosryhmiin, kuten välitys- tai rakennusliikkeisiin, rakennuttajiin, rahoituslaitoksiin tai muihin vastaaviin. Meidän ainoa tavoitteemme on varmistaa asunnonostajalle hyvät, järkevät ja ennen kaikkea turvalliset asuntokaupat.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja toivottavasti myös kehitymme koko ajan entistäkin nopeammiksi ja paremmiksi. Toistaiseksi emme ole vastaanottaneet vielä yhtäkään negatiivista palautetta, mutta paitsi että haluamme palautteiden pysyvänkin tuollaisina, aiomme olla kuitenkin nöyriä ja uskoa olevamme huomenna vielä parempia!

Henri on altavastaajan kaveri. Ja haluaa muuttaa asuntokaupan tasa-arvoa tuomalla ostajalle ammattimaista lisälihasta.

Perustaja / CEO/LKV

Henri Leksis

Henri on monessa liemessä keitetty pitkän linjan yrittäjä.

Ollessaan osakkaana kiinteistönvälitystoimistossa Henri kohtasi usein tilanteita, joissa ostajakandidaatti oli kovin eksyksissä eikä  osannut kiinnittää huomiota tärkeisiin asioihin, saati sitten kysyä niistä. Näistä kohtaamisista syntyi ajatus uudenlaisesta asuntokaupan palvelusta.

Kun omista verkostoista löytyi muitakin saman havainnon tehneitä, alkoi OUN muodostua. Tänään OUNin ja Henrin tavoitteena on uudistaa Suomen asuntokauppakulttuuria tuomalla prosessiin läpinäkyvyyttä ja ammattimaisuutta myös asunnon ostajalle. Asunnon myjillehän ammattilaisen apua on ollut tarjolla jo aikaisemminkin!

Älä ujostele, vaan...

Scroll to Top

Pakko paukutella henkseleitä, ...

…koska meillä on ollut tapana toimittaa tilatut palvelut nopeasti, usein puhutaan vain tunneista. Ymmärrämme, että ostopaine toiveiden kodin löydyttyä on kova, ja siksi lupaamme toimituksen viimeistään 24 tunnin sisällä tilauksesta. Viimeistään. Näin ei sinun tarvitse pidätellä hengitystä ostohousut jalassasi tarpeettoman pitkään.

Yksi raportti

Asuntokauppaan liittyy melko runsaasti erilaisia dokumentteja aina myyntiesitteestä pohjapiirroksen kautta tilintarkastuskertomukseen. Kaikki ovat tarpeellisia arvioinnin kannalta, mutta olennaiset asiat on kuitenkin mahdollista tiivistää selkokieliseksi yhdeksi ainoaksi raportiksi. Kapulakieli syrjään ja faktat ydellä (1) raportilla!   

Kaupan asiakirjat

Vaikka asunto-osakkeen kauppakirja onkin vapaamuotoinen, on siitä kuitenkin syytä löytyä kaikki olennaiset asiat. Me tarkastamme, että näin on. Tarkastamme myös kaikki kauppakirjan kyljessä kulkevat liitteet, eli koko asiakirjanipun. Sinä voit sitten hengittää hieman rauhallisemmin, kun olet allekirjoittamassa kauppakirjaa uudesta kodistasi.

Tarjousneuvottelu

Olemme apunasi tarjousneuvotteluissa. Kerromme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, mitä kannattaa myyjältä/välittäjältä kysyä ja miten saatuja vastauksia olisi hyvä tulkita. Ja minkälaisia johtopäätöksiä tilanteesta voi tehdä

Ostotarjouksen laatiminen

Ostotarjoukseen liittyy myös muutakin, kuin tarjottava hinta. Me autamme kriittisten asioiden määrittämisessä sekä tarkastamme, että ostotarjoukseen on myös kirjattu kaikki sovitut asiat asianmukaisesti. Ja vain sovitut asiat. Jotta sinä voit allekirjoittaa sen turvallisin mielin.

Kauppahinta

Ja siis nimenomaan kauppahinta, ei myyntihinta. Huomioimme myös mahdollisen yhtiövelan sekä tonttiosuuden. Vertaamme hintaa muihin alueen vertailukelpoisiin toteutuneisiin kauppahintoihin, emme hintapyyntöihin. Asunnot ovat aina yksilöitä, joiden varustus ja kunto vaihtelevat suuresti. Saamme kuitenkin selville, onko hinta oikealla hehtaarilla.

Hoitovastiketaso

Arvioimme, millaiselle tasolle yhtiön perimä hoitovastike asettuu muihin alueen vertailukelpoisiin taloyhtiöihin verrattuna. Kurkkaamme myös, onko taso ollut oikea kustannuksiin nähden ja onko siinä selkeitä nostopaineita.

Alueen kaavoitus

Selvitämme, onko alueen kaavoituksessa jotain muutoksia muhimassa, vai onko kenties se kalliilla ostamasi merinäköala vuoden päästä katoamassa uuden rakennettavan tornitalon taakse. Tai onko joitain hieman vähemmän radikaaleja asioita tapahtumassa harkitsemasi kohteen ympäristössä.

Taloyhtiön hallinto

Tutkimme, miten yhtiön hallinto on onnistunut tehtävässään, käsittäen niin isännöinnin kuin hallituksenkin. Onko hallinto ollut ainoastaan huolehtimassa siitä, että säästetään joka kohdassa vai siitä, että yhtiö pysyy kunnossa ja sen arvo säilyy tai peräti kasvaa. 

Tulevat korjaushankkeet

Arvioimme, millaisia korjaushankkeita taloyhtiössä on lähitulevaisuudessa odotettavissa ja millaisella aikataululla niiden voidaan olettaa tulevan vastaan.  Saatammepa heittää myös jonkinlaisen arvauksen oletetuista kustannuksista!

Korjaushistoria

Tutkimme, milloin ja millaisia toimenpiteitä yhtiössä on toteutettu ja peilaamme niitä kunkin asian teknisiin käyttöikiin. Käytämme esimerkiksi Rakennustietosäätiö RTS:n ja LVI-Keskusliiton määritelmiä. Näin saamme arvioitua, onko yhtiöllä korjausvelkaa.

Taloyhtiön talous

Luemme huolellisesti läpi taloyhtiön tasekirjan ja toimintakertomuksen, laskemme niistä saatujen tietojen perusteella esimerkiksi yhtiön velkaantumisasteen, maksuvalmiuden ja arvioimme taloustilanteen kokonaisuutena. Kokoamme havainnoistamme selkokielisen raportin, jonka avulla saat kuvan yhtiön tilanteesta.