Kysy meiltä vaikkapa...

...taloyhtiön taloudesta, hallinnosta, kunnosta...

Kaikki mitä sinun tulee tietää ostettavasta asunnosta, helposti yhteen raporttiin koottuna.

Tiesitkö, että...

Asunnon ostamiseen liittyy monia asioita, joita tulee ottaa huomioon. Tarvitaan laajasti tietoa etukäteen, jotta asunnon ostamisessa onnistutaan parhaalla tavalla. Sen sijaan, että käyttäisit viikkoja tietojen selvittämiseen, saat tiedot meiltä 24h sisällä tilauksestasi.

Helppolukuinen raportti avaa sinulle ostettavan kohteen tiedot pintaa syvemmältä, eikä sinun tarvitse pelätä nyt, eikä myöhemmin, tuliko tehtyä hyvät asuntokaupat.

Raportissa analysoimme kyseisen taloyhtiön kriittiset asiat, jotta voit edetä asunnon ostoon, ilman, että joudut stressaamaan ja pelkäämään kaupantekoa. Saat analyysistä tiedon, onko sinun järkevää tehdä elämäsi suurin sijoitus juuri tähän kyseiseen kohteeseen.

Asunnon myyjän tai myyntiä hoitavan kiinteistönvälittäjän tulee antaa sinulle tiedoksi kaikki sellaiset ostopäätöksen tekemiseen vaikuttavat seikat, jotka he tietävät tai jotka heidän tulisi tietää. Myyjää ja kiinteistönvälittäjää sitoo laissakin määritetty tiedonantovelvollisuus. Ostajaa ja kiinteistönvälittäjää sen sijaan sitoo niin ikään lakiin kirjattu selonottovelvollisuus (ja välittäjää vielä lisäksi tarvittaessa erityinen selonottovelvollisuus), joten huolellisuutta tarvitaan kaupan kaikilta osapuolilta. On myös huomionarvoista, että kuluttajansuojalait pätevät ainoastaan silloin, kun asunnon myyntiä hoitaa välitysliike ja/tai kiinteistönvälittäjä. Kuluttajien välisessä kaupassa kuluttajansuojalakia ei sovelleta. Siksi kannustammekin välttämään yksityiseltä ostamista!

Onneksi sinun ei ostajana tarvitse olla kartalla kaikista pykälistä tai vastaavista. Me olemme! Tunnemme niin kiinteistölainsäädännön kuin Hyvän Välitystavankin. Seuraamme myös asuntomarkkinan tilannetta ja osaamme lukea ja tulkita dokumentteja, myös rivien välistä. Sinun hyväksesi!

Katso alta tarkempi kuvaus palvelujemme eri osa-alueista!

Näin me sinua autamme:

Previous slide
Next slide

Ehdottomasti! Me palvelemme jokaista asunnon ostajaa. Meille on tärkeintä, että sinulle asunnonostajana on selvää, mihin olet ryhtymässä. Vaikka olisitkin jo aikaisemmin ostanut asunnon, on asuntokauppa saattanut muuttua vuosien saatossa, eikä välttämättä vanhat tavat tai lainalaisuudet ole enää ehkä niin toimivia. Me olemme aiheen kanssa kuitenkin tekemisissä joka päivä ja tietomme päivittyvät jatkuvasti vastaamaan kulloistakin tilannetta toimintaympäristössä.

Pyrimme toimittamaan sen 24 tunnin kuluessa tilauksesta. Jos sinulla on kiire, niin kerro se meille ja pyrimme hoitamaan homman vieläkin nopeammin.

Tämä on tavoitteemme, mutta sen toteutuminen riippuu lopulta siitä, kuinka "helppo" kohde on arvioida. Mikäli jokin yksityiskohta vaatii vaikkapa lisäselvitystä kolmannelta osapuolelta (kiinteistönvälittäjä, isännöitsijäntoimisto, hallitus tms.), emme välttämättä pysty tavoiteajassa saamaan ihan kaikkia vastauksia. Tällaisissa tilanteissa pidämme kuitenkin sinut koko ajan ajan tasalla.

Kiinteistöt poikkeavat merkittävästi asunto-osakeyhtiömuotoisista. Ja toisistaan. Siksi niille ei ole olemassa kiinteää pakettia, jonka sisältö voitaisiin avata etukäteen.

Pystymme kuitenkin olemaan avuksi myös kiinteistökaupan kohdalla. Niissä painopiste on dokumentaatiossa, kuten kaupanteon asiakirjoissa.

Kiinteistökaupassa on omat lainalaisuutensa, kuten esimerkiksi itse kauppakirja, jonka tulee olla määrämuotoinen, toisin kuin asunto-osakkeen kohdalla. Mikäli olet harkitsemassa kiinteistökauppaa ja kaipaat sen tekemiseen apua, ota meihin  suoraan yhteyttä, niin katsotaan, millaista palvelua kaipaisit ja millaista tarjoamme!

Emme, koska emme ole välitysliike.

Autamme sinua siinä kyllä! Arvioimme yhdessä toiveesi ja olemme apunasi, kun etsit toiveittesi kohdetta julkisilta markkinoilta (Premium-palvelupaketti). Jos haluat ulkoistaa koko etsimisprosessin, suosittelemme kääntymään valitsemasi kiinteistönvälitystoimiston puoleen ostotoimeksiannon merkeissä.

Sellaista takuuta emme voi valitettavasti antaa. Mutta annamme takuun sille, että arvioimme harkitsemasi kaupan käyttämällä siihen kaiken ammattitaitomme ja osaamisemme. Kuten tunnettua, ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden, ja siksi emme voi koskaan olla varmoja siitä, mitä yllätyksiä maailma tuo tullessaan.

Lopulta sillä ei ole merkitystä, koska asunnon myy aina sen omistaja. Välittäjä välittää.

Asuntokaupassa on aina myyjällä tiedonantovelvollisuus, joka velvoittaa häntä kertomaan ostajalle kaikki sellainen tieto, jolla saattaa olla vaikutusta ostopäätöksen tekemiseen. Ostajalla taas vastaavasti on selonottovelvollisuus.

Kiinteistönvälittäjää sitoo nuo molemmat: Hänen on niin ikään kerrottava ostajalle kaikki sellainen tieto, jolla saattaa olla vaikutusta ostopäätöksen tekemiseen ja hänen on myös sellaiset asiat selvitettävä. Tämän lisäksi kiinteistönvälittäjää sitoo vielä myös erityinen selonottovelvollisuus, mikäli hänen tietoonsa ei ole saatettu kaikkia tarvittavia asioita tai hän epäilee joidenkin tietojen oleva epäselviä tai puutteellisia..

On myös hyvä tietää, että kuluttajien välisessä kaupassa kuluttajansuojalakia ei sovelleta!

Siksi, että meidän tulee tuntea asiakkaamme. Asunnon ostaminen on iso asia sinulle, ja sinun asunnon ostamisesi on sitä myös meille! 
Käsittelemme palvelua tuottaessamme luottamuksellisia tietoja ja haluamme varmistaa, että meillä on lupa niitä käsitellä ja siksi meidän tulee tietää, keneltä olemme ne saaneet. Kun olet rekisteröitynyt, sinulle lähtee sähköposti, missä (Niin, vielä kerran. Tähän on tultu) sinua pyydetään vahvistamaan, että olet antanut meille luvan lähettää sinulle tilaukseesi liittyvää sähköpostia. Emme siis ole tuuppaamassa sinulle uutis- tai muitakaan vastaavia posteja, vain tietoa tilauksestasi! Emmekä tietenkään myy tietojasi kolmansille osapuolille (lue myös Tietosuojaselosteemme) Rekisteröidyttyäsi saat pääsyn omille sivuillesi, missä voit mm. tarkastella tietojasi, tilauksiasi ja mistä saat ladattua itsellesi tilaamasi raportit.  

Älä ujostele, vaan...

Scroll to Top

Pakko paukutella henkseleitä, ...

…koska meillä on ollut tapana toimittaa tilatut palvelut nopeasti, usein puhutaan vain tunneista. Ymmärrämme, että ostopaine toiveiden kodin löydyttyä on kova, ja siksi lupaamme toimituksen viimeistään 24 tunnin sisällä tilauksesta. Viimeistään. Näin ei sinun tarvitse pidätellä hengitystä ostohousut jalassasi tarpeettoman pitkään.

Yksi raportti

Asuntokauppaan liittyy melko runsaasti erilaisia dokumentteja aina myyntiesitteestä pohjapiirroksen kautta tilintarkastuskertomukseen. Kaikki ovat tarpeellisia arvioinnin kannalta, mutta olennaiset asiat on kuitenkin mahdollista tiivistää selkokieliseksi yhdeksi ainoaksi raportiksi. Kapulakieli syrjään ja faktat ydellä (1) raportilla!   

Kaupan asiakirjat

Vaikka asunto-osakkeen kauppakirja onkin vapaamuotoinen, on siitä kuitenkin syytä löytyä kaikki olennaiset asiat. Me tarkastamme, että näin on. Tarkastamme myös kaikki kauppakirjan kyljessä kulkevat liitteet, eli koko asiakirjanipun. Sinä voit sitten hengittää hieman rauhallisemmin, kun olet allekirjoittamassa kauppakirjaa uudesta kodistasi.

Tarjousneuvottelu

Olemme apunasi tarjousneuvotteluissa. Kerromme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, mitä kannattaa myyjältä/välittäjältä kysyä ja miten saatuja vastauksia olisi hyvä tulkita. Ja minkälaisia johtopäätöksiä tilanteesta voi tehdä

Ostotarjouksen laatiminen

Ostotarjoukseen liittyy myös muutakin, kuin tarjottava hinta. Me autamme kriittisten asioiden määrittämisessä sekä tarkastamme, että ostotarjoukseen on myös kirjattu kaikki sovitut asiat asianmukaisesti. Ja vain sovitut asiat. Jotta sinä voit allekirjoittaa sen turvallisin mielin.

Kauppahinta

Ja siis nimenomaan kauppahinta, ei myyntihinta. Huomioimme myös mahdollisen yhtiövelan sekä tonttiosuuden. Vertaamme hintaa muihin alueen vertailukelpoisiin toteutuneisiin kauppahintoihin, emme hintapyyntöihin. Asunnot ovat aina yksilöitä, joiden varustus ja kunto vaihtelevat suuresti. Saamme kuitenkin selville, onko hinta oikealla hehtaarilla.

Hoitovastiketaso

Arvioimme, millaiselle tasolle yhtiön perimä hoitovastike asettuu muihin alueen vertailukelpoisiin taloyhtiöihin verrattuna. Kurkkaamme myös, onko taso ollut oikea kustannuksiin nähden ja onko siinä selkeitä nostopaineita.

Alueen kaavoitus

Selvitämme, onko alueen kaavoituksessa jotain muutoksia muhimassa, vai onko kenties se kalliilla ostamasi merinäköala vuoden päästä katoamassa uuden rakennettavan tornitalon taakse. Tai onko joitain hieman vähemmän radikaaleja asioita tapahtumassa harkitsemasi kohteen ympäristössä.

Taloyhtiön hallinto

Tutkimme, miten yhtiön hallinto on onnistunut tehtävässään, käsittäen niin isännöinnin kuin hallituksenkin. Onko hallinto ollut ainoastaan huolehtimassa siitä, että säästetään joka kohdassa vai siitä, että yhtiö pysyy kunnossa ja sen arvo säilyy tai peräti kasvaa. 

Tulevat korjaushankkeet

Arvioimme, millaisia korjaushankkeita taloyhtiössä on lähitulevaisuudessa odotettavissa ja millaisella aikataululla niiden voidaan olettaa tulevan vastaan.  Saatammepa heittää myös jonkinlaisen arvauksen oletetuista kustannuksista!

Korjaushistoria

Tutkimme, milloin ja millaisia toimenpiteitä yhtiössä on toteutettu ja peilaamme niitä kunkin asian teknisiin käyttöikiin. Käytämme esimerkiksi Rakennustietosäätiö RTS:n ja LVI-Keskusliiton määritelmiä. Näin saamme arvioitua, onko yhtiöllä korjausvelkaa.

Taloyhtiön talous

Luemme huolellisesti läpi taloyhtiön tasekirjan ja toimintakertomuksen, laskemme niistä saatujen tietojen perusteella esimerkiksi yhtiön velkaantumisasteen, maksuvalmiuden ja arvioimme taloustilanteen kokonaisuutena. Kokoamme havainnoistamme selkokielisen raportin, jonka avulla saat kuvan yhtiön tilanteesta.