top of page
Search

Due Diligence asuntokaupassa?

Updated: Nov 9, 2022
Wikipedia kuvaa termiä näin: ”Englanninkielinen termi due diligence on suomen kielessä käytössä vain liike-elämässä ja yleensä vain suppeammassa merkityksessä suunnitellun yrityskaupan osapuolen suorittamaa yrityskaupan kohteen tarkastusta. Tällä kartoitetaan ennakolta yrityskauppaan liittyviä riskejä ja vastuita. Englannin kielessä termi tarkoittaa asianmukaista huolellisuutta ylipäätään kaikissa liikemaailman asioissa ja myös elämässä yleensä.”


Asuntokauppa on yleensä aika iso asia ja monelle mittava taloudellinen panostus. Siksi ei ole samantekevää, millaisesta taloyhtiöstä olet osakkeita ostamassa. Yhtiöitä on monenlaisia, toiset erinomaisia ja toiset… no, eivät niin erinomaisia. Siksi onkin suorastaan hullua, että asuntoja ostetaan pitkälti tunteiden ohjaamana ja kyseisen huoneiston seiniä katselemalla. Silloin usein unohtuu, että itse asiassa et ole ostamassa niitä seiniä, vaan omistusosuutta taloyhtiöstä.


Vaikka haluamasi asunto, eli tila, jonka hallintaan saat oikeuden osakkeet ostamalla, olisi kuinka kiva tahansa, on suorastaan hullua olla ottamatta selvää kyseisen yhtiön tilasta hieman tarkemmin. Kohdetta myyvän on toimitettava käyttöösi iso kasa dokumentteja, joissa on paljon numeroita. Ja vielä kirjaimiakin. Ne on syytä lukea huolellisesti ja myös ymmärtää ja hahmottaa, mitä niistä on nähtävissä.

Onneksi oman osaamisen ei tarvitse riittää, koska arvioinnin voi jättää meidän tehtäväksi. Me käymme ammattitaitoisella silmällä läpi yhtiön taloustilanteen ja johtamisen/hallinnon, sen historiaa ja näköpiirissä olevaa tulevaisuutta. Ja toimitamme sinulle siitä selkeän, helppolukuisen raportin, jossa on avattu tilannetta selkokielellä. Koska We translate real estate!


Me emme ole kytköksissä mihinkään rakennusliikkeeseen, välitystoimistoon tai edes pankkiin, vaan toimimme riippumattomasti ja puhtaasti ostajan apuna. Uskallamme myös väittää, että asuntolainaa hakiessasi ammattitaitoisesti ja puolueettomasti laadittu raportti kohteesta saattaa olla hyvinkin hyödyllinen paperi!


#duediligence #bettersafethansorry #translaterealestate #otaselvää

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page